Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wiloke-listing-tools domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/avlemonas.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Η συνάρτηση _load_textdomain_just_in_time κλήθηκε εσφαλμένα. Η φόρτωση της μετάφρασης για τον τομέα wilcity ενεργοποιήθηκε πολύ νωρίς. Αυτό είναι συνήθως ένδειξη για κάποιο κώδικα στο πρόσθετο ή το θέμα που εκτελείται πολύ νωρίς. Οι μεταφράσεις θα πρέπει να φορτώνονται στην ενέργεια init ή αργότερα. Παρακαλώ δείτε τη σελίδα Debugging in WordPress για περισσότερες πληροφορίες. (Το μήνυμα αυτό προστέθηκε στην έκδ. 6.7.0.) in /var/www/vhosts/avlemonas.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Αμυγδαλιά - Κύθηρα - Visit Kythera
Notice: Trying to get property 'permalink' of non-object in /var/www/vhosts/avlemonas.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 297
Αμυγδαλιά

Αμυγδαλιά

Είναι  πολύ καλά εγκλιματισμένη στα Κύθηρα και σε πολλές περιπτώσεις αυτοφύεται. Αν και κάποτε η καλλιέργειά της στα Κύθηρα ήταν συστηματική (ο Καραβάς ήταν ένα από τα μέρη που είχαν μεγάλη και ποιοτική παραγωγή), σήμερα η καλλιέργειά της έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί. Επιστημονική ονομασία: Prunus duclis, Προύνος η γλυκεία Οικογένεια: Rocaceae Κυθηραϊκή ονομασία: Αμυγδαλιά Ονομασία σε άλλα μέρη της Ελλάδας: Αμυγδαλιά Συλλογή: Τα φύλλα, τα λουλούδια και οι καρποί μαζί με τη φλούδα. Ιδιότητες: Χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό, διουρητικό, αντιδιαβητικό και αντιπυρετικό. Το αμυγδαλέλαιο που περιέχεται στους καρπούς είναι εξαιρετικό μαλακτικό και χρησιμοποιείται σε εγκάυματα Α’ βαθμού. Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική αλλά και ως καλλυντικό. Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε το γνωστό ποτό σουμάδα. Πολτοποιούμε ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, τα αραιώνουμε με νερό και μετά διηθούμε με ένα βαμβακερό ύφασμα – τουλπάνι. Ανακατεύουμε το διήθημα με νερό και ζάχαρη. Το ποτό μας είναι έτοιμο. Προσοχή! Το πικραμύγδαλο (ποικιλία αμυγδαλιάς) είναι πολύ τοξικό, γι αυτό η χρήση του θέλει αρκετή προσοχή και γνώση.
Σχολιάστε